NA LIDLOVI TRŽNICI OB VRHUNCU SEZONE PRIBLIŽNO POLOVICA PONUDBE IZ SLOVENIJE

30.07.2020 12:00:00 | Komenda

Pridelano kot doma. Sveže kot v Lidlu.

V Lidlu Slovenija mislijo globalno, a čutijo lokalno. Tesno so prepleteni s slovenskim kmetijstvom in lokalnimi pridelovalci, saj s ponosom podpirajo tiste, s katerimi skrbijo, da so sveži in kakovostni izdelki vedno na voljo Lidlovim kupcem.

 

V času, ko je veliko govora o slovenski lokalni pridelavi, želijo v Lidlu Slovenija še bolj poudariti, kako pomembno jim je, da svojim kupcem vsak dan zagotavljajo sveže sadje in zelenjavo s slovenskih kmetij. Zato so na spletnem mestu (https://www.lidl.si/sami-domaci) ter družbenih medijih Lidla Slovenija objavili povabilo k spoznavanju »samih domačih« in k sprehodu po domačijah izbranih pridelovalcev sadja in zelenjave z vseh koncev Slovenije. Ti v sožitju z naravo, prežeti s tradicijo in ljubeznijo do svoje zemlje, pridelujejo vse, kar je Lidlovim kupcem najbolj pri srcu.

 

JABOLKA CELO LETO, OSTALO SEZONSKO

V Lidlu Slovenija sta slovensko sadje in zelenjava v prodaji takoj, ko je to sezonsko mogoče. Slovenska jabolka so na voljo skoraj celo leto, s spomladanskim prebujanjem sezone v Sloveniji pa se delež lokalnega sadja in zelenjave na Lidlovi tržnici močno poveča. Na vrhuncu sezone je na Lidlovi tržnici tako približno polovica ponudbe iz Slovenije.

Toplejši meseci ne minejo brez slovenskega paradižnika, špargljev, jagod, solate, špinače, česna, kumar, bučk, jajčevcev, paprike, mladega krompirja, borovnic, zelja in še drugih  povrtnin, pridelanih v Sloveniji.

 

»V zadnjih mesecih smo se še aktivneje obrnili na lokalne pridelovalce, trenutno na Lidlovi tržnici najdete pridelke kar devetindvajsetih slovenskih pridelovalcev sadja in zelenjave,« pravi Mario Malačič, nabavnik za sadje in zelenjavo v Lidlu Slovenija.

 

NAČRTOVANJE IN DOGOVARJANJE JE KLJUČNO

Lidlov način sodelovanja z dobavitelji je preprost in se začne mesece pred tem, ko je sezona za določen pridelek sploh aktualna.

»Že v času priprave na novo sezono se s pridelovalci dogovorimo o predvidenih količinah, ki jih bomo v naslednji sezoni odkupili. Tako načrtovanje je velika prednost za obe strani. Za nas, 

da si zagotovimo zadostne količine domačih pridelkov, dobaviteljem pa tako omogočimo boljše načrtovanje pridelka, od samega nakupa semen, do zasaditve, spravila in nenazadnje dostave,« pojasnjuje Mario Malačič.

 

»Največja prednost sodelovanja z Lidlom je, da je sezona in vsa pridelava vnaprej dogovorjena – od terminov dobave do količine dobave. Tako še preden si karkoli posadil, že vsaj približno veš, kdaj in koliko boš prodal. Vso količino, ki jo ponudimo, Lidl tudi odkupi, tako da imamo zelo korekten odnos. Kar se dogovori, tudi drži,« pritrjuje tudi Jure Bostele, ki s svoje kmetije Lidlu Slovenija zagotavlja jagode, solato in hruške.

 

SKRB ZA KAKOVOST IN SVEŽINO VEDNO V OSPREDJU

Vsi dobavitelji sadja in zelenjave, ki svoje pridelke dobavljajo na police Lidla Slovenija, morajo biti nosilci certifikata kakovosti Global G.A.P., katerega glavna cilja sta varna in trajnostna kmetijska proizvodnja izdelkov.

»Lidlovim kupcem želimo sporočiti, da smo se vsa ta leta zelo trudili dobavljati kvalitetna, sočna in lokalno pridelana jabolka in obljubljamo, da bo tako tudi naprej,« pravi Mario Šilec (Sadjarstvo Šilec), ki je Lidlov dobavitelj že vrsto let in s trgovcem sodeluje že od njegovega vstopa na slovenski trg.

 

Certifikat potrjuje popolno sledljivost izdelkov, varovanje okolja z ohranjanjem biotske raznovrstnosti, zdravo in varno delovno okolje zaposlenih, sisteme za upravljanje uporabe gnojil, zatiranja škodljivcev, upravljanja z energijo in obnovljivimi viri itd.

»Tudi v Sloveniji vse več pridelovalcev prepoznava prednosti pridobitve tovrstnega certifikata, saj na tak način lahko zagotavljajo, da je kakovost izdelkov resnično stalno pod nadzorom, kar je pomembna dodana vrednost za kupce,« še dodaja Mario Malačič.

 

Več o »samih domačih« na https://www.lidl.si/sami-domaci, o zagotavljanju kakovosti in svežine izdelkov na Lidlovi tržnici pa na: https://www.lidl.si/ponudba/trznica/odlicna-kakovost-pod-stalnim-nadzorom

 

Kontakt za medije

Korporativno komuniciranje Lidl Slovenija
pr@lidl.si
0807060

Kategorije


Deli

Več
Additional reports