LIDLOVA PEKARNA LETOS ZLATA KAR 31-KRAT

Zlata priznanja za kakovost kruha in pekovskih izdelkov

14.02.2020 12:00:00 | Komenda
Lidl Slovenija je prejel 31 zlatih priznanj za pekovske izdelke iz Lidlove pekarne.

Lidl Slovenija je prejel 31 zlatih priznanj za pekovske izdelke iz Lidlove pekarne.

Sekcija za pekarstvo, ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, je tudi letos nagrajevala in ocenjevala pekovske izdelke na slovenskem trgu. Lidl Slovenija je skupaj s svojimi dobavitelji na izboru osvojil kar 31 zlatih priznanj.  Z zlatim priznanjem kakovosti nagrajeni izdelki, ki jih kupci najdejo v Lidlovi pekarni, so plod sodelovanja Lidla Slovenija s slovenskimi dobavitelji Žito, Mlinotest in Sastela.

 

Med nagrajenimi pekovskimi izdelki najdemo kar nekaj raznolikih izdelkov, med njimi tudi rustikalno belo štruco, ajdov kruh, stoletni pirin s chio, jelenov kruh, Martinov kruh, lepinjo XXL, pizza pecivo, orehovo potičko, krof z mareličnim polnilom in tri vrste brezglutenskega kruha (ajdovega, s semeni in klasik) ter pekovske izdelke, ki jih je Lidl na policah svoje pekarne ekskluzivno predstavil v posebni pekovski premieri meseca. Med vsemi nagrajenimi izdelki, jih je kar 17 takih, ki jih Lidl v svoji pekarni kupcem ponuja v redni ponudbi.

 

Komisija je ocenjevala njihove senzorične lastnosti, zunanji izgled, lastnosti skorje in sredice ter vonj in okus.

 

Tesno sodelovanje je izrednega pomena!

Kot pravijo v Lidlu Slovenija, je večje število nagrajenih pekovskih izdelkov le še dodatno priznanje, da je ponudba na pekovskih policah vsako leto bolj kakovostna, kar ne nazadnje radi potrdijo tudi njihovi kupci. Vsako recepturo izdelkov iz Lidlove pekarne namreč razvijejo skupaj s svojimi dobavitelji.

Kar nekaj nagrajenih izdelkov pa Lidl Slovenija izvaža tudi v druge države v Evropi. To je italijanski kruh, ki polni Lidlove police na italijanskem trgu, v hrvaškem Lidlu pa lahko najdete koruzni kruh in orehovo potičko. Prava posebnost med nagrajenci pa je ajdov kruh z orehi, ki diši s polic Lidlove pekarne širom Evrope – vse od Italije, Hrvaške in Avstrije do Estonije, Portugalske in Češke, priljubljen pa je tudi pri Lidlovih kupcih na Kanarskih otokih.

 

 

Po pekovsko premiero v Lidl!

Lidl na policah svoje pekarne ponuja tudi zdaj že vsem dobro poznano posebno pekovsko premiero meseca. V sodelovanju s priznanimi proizvajalci že leto dni vsak mesec predstavijo en ekskluzivni pekovski izdelek in ga ponudijo svojim kupcem.

 

Izdelek je na voljo le v poslovalnicah Lidla Slovenija in zgolj v tekočem mesecu. Zlato obarvano odličje so si prislužile kar tri pekovske premiere – julijski ječmenov kruh, beljakovinski kruh (Proteini.si), ki je police polnil v mesecu avgustu, ter koruzna štručka, ki je bila glavna pekovska atrakcija v mesecu januarju. 

 

V Lidlovi pekarni je kupcem sicer na voljo več različnih vrst sveže pečenega hrustljavega kruha, pekovskega in sladkega peciva: od klasičnih slovenskih krušnih izdelkov, kot so bela štruca, žemlja, martinov in koruzni kruh, pa do tradicionalnih uspešnic, kot so razne bagete, ajdov kruh z orehi, različni rogljički in štručke.

Nagrajencem pa se je letos pridružila še ena slaščica in sicer izvrstne sacher kocke, ki bodo lahko kupci kmalu našli v hladilniku Lidlovih trgovin.

Kot pravijo v Lidlu Slovenija, je večje število nagrajenih pekovskih izdelkov le še dodatno priznanje, da je ponudba na pekovskih policah vsako leto bolj kakovostna, kar ne nazadnje radi potrdijo tudi njihovi kupci.

 

 

O Lidlu Slovenija

Lidl Slovenija je del mednarodne Skupine Lidl, ki je trenutno prisotna v 30 državah po svetu, trgovine pa ima v 29 državah. Lidl Slovenija ima 56 trgovin in več kot 1.600 zaposlenih, na slovenskem trgu pa posluje od leta 2007.

Kot pravijo v podjetju, v središče svoje dejavnosti vedno postavljajo kupce. Držijo se preprostega načela: ponujajo najvišjo kakovost po ugodnih cenah in želijo s ponudbo več kot 1800 izdelkov lastnih in uveljavljenimi blagovnih znamk zadovoljiti vsakdanje potrebe vsake družine.

 

Kontakt za medije

Korporativno komuniciranje Lidl Slovenija
pr@lidl.si
0807060

Kategorije

Korporativno

Več

Fotografije (1)
 • Lidl Slovenija je prejel 31 zlatih prizanj za pekovske izdelke iz Lidlove pekarne.

  LIDLOVA PEKARNA LETOS ZLATA KAR 31-KRAT

  Komenda, 14.02.2020

  Format: 528KB
  Ločljivost: 1429 x 663
  Velikost datoteke: 528.20 KB
  download

Additional reports