ODPRTJE NOVE LIDLOVE TRGOVINE: 61. V SLOVENIJI IN ŽE 7. V MARIBORU

17.12.2020 12:00:00 | Maribor

Ljubljana, 17. december 2020 – Lidl Slovenija je danes v Mariboru ob Titovi cesti v neposredni bližini nakupovalnega središča Europark odprl svojo novo trgovino, ki je obenem 61. Lidlova trgovina v Sloveniji in že 7. v štajerski prestolnici. Nova poslovalnica, ki se razprostira na 1.300 kvadratnih metrih, poleg notranjosti navdušuje tudi s svojo zunanjostjo – ozelenjena streha in fasadno opno sta namreč prava paša za oči. Ob odprtju so v Lidlu Slovenija v okviru svoje trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet že tradicionalno podprli izbrano organizacijo. Tokrat je to Center za sluh in govor Maribor, ki so mu podarili sredstva v vrednosti 500 evrov in 300 daril za otroke pod njihovim okriljem.  

Zanimiva zunanjost

Z ozelenjeno streho in delno ozelenjeno fasadno opno, sestavljeno deloma iz polnih fasadnih plošč, deloma iz plošč iz perforirane pločevine, se novi Lidl močno razlikuje od preostalih Lidlovih trgovin. Ima velike steklene površine, kar omogoča vstop naravne svetlobe, kupce pa v notranjost prodajnega prostora prijazno povabi vizualno toplo zasnovan predprostor.

Odlična nakupovalna izkušnja

Za še boljšo nakupovalno izkušnjo poskrbijo sodobne blagajne na dotik in blagajniški pult, ki je za lažje pospravljanje nakupljenega nižji in podaljšan. Po najnovejšem konceptu opreme Lidlovih trgovin je zasnovana osvetljava, pa tudi regali, ki imajo še več prostora za izdelke. Sodobni so tudi hladilniki za hlajene in zamrznjene izdelke ter skrinje za meso, zaradi katerih so izdelki kupcem še bolj na dosegu roke, prav tako sta v skladu z vodilom, da naj bo vsak nakup kar najbolj hiter in preprost, zasnovani Lidlova pekarna in Lidlova tržnica. Še več poudarka pa so s postavitvijo na policah namenili Lidlovim lastnim blagovnih znamkam.

»Vse naše trgovine v Mariboru so zelo lepo sprejete in glede na to, da želimo tudi v prihodnje širiti prodajno mrežo in biti tako še bližje kupcu, je bila gradnja še ene trgovine logičen korak. Tudi ta Lidlova trgovina, v kateri je 15 zaposlenih, sledi načelu: doživeti najboljšo nakupovalno izkušnjo ter poskrbeti za preprost in hiter nakup,« je povedal Semir Spahić, vodja prodaje za vzhodno regijo v Lidlu Slovenija.

Še lažji dostop za kolesarje, družine in invalide

Pred trgovino je 140 parkirnih mest, od tega 3 za družine in 7 za invalide; na voljo pa so tudi nakupovalni vozički za otroke in invalide. Pred trgovino je tudi prostor, kjer lahko počakajo hišni ljubljenčki, in prostor za parkiranje koles. Za kolesarje in pešce je omogočen neposreden dostop s Titove ceste.

Ustvarimo boljši svet: donacija Centru za sluh in govor Maribor

Lidl Slovenija v okviru svoje trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet deluje humanitarno tudi ob svojih novih dosežkih. Ob odprtju novih trgovin izbrani organizaciji preda donacijo in se po tej poti zahvali lokalni skupnosti. Tokrat so donacijo v vrednosti 500 evrov in 300 daril za otroke namenili Centru za sluh in govor Maribor. »V imenu otrok in zaposlenih Centra za sluh in govor Maribor se podjetju Lidl Slovenija zahvaljujemo za podarjene igrače in denarna sredstva. Tudi v teh zahtevnih časih se bliža najlepši čas v letu. Čas, ko je bližina sočloveka neprecenljiva. Odpreti svoje srce, prisluhniti drugim in videti stisko bližnjega so v teh časih pogosto spregledane vrline. A med nami so organizacije, ki s svojimi plemenitimi dejanji netijo iskre v otroških očeh. S svojo radodarnostjo je Lidl Slovenija pričaral čarobnost decembrskih dni tudi otrokom, ki so jih ti težki časi najbolj zaznamovali. S podarjenimi sredstvi bomo ravnali preudarno in jih bomo namenili didaktičnim igračam, ki bodo prispevale k razvoju otrok pod našim okriljem,« je ob predaji donacije povedal Matjaž Pungartnik, ravnatelj OE Osnovna šola in vrtec Centra za sluh in govor Maribor.

Izvrstna ponudba in otvoritveni popusti

Danes, na dan odprtja, so za vse obiskovalce novega Lidla pripravili poseben otvoritveni popust: 10 % popusta na celoten nakup ter od 20 do 30 % popusta na ponudbo svežih rib, mesa, kruha in pekovskega peciva, ponudbo zamrznjenih izdelkov in izdelke praznične premium znamke Deluxe. Poleg izvrstne ponudbe Lidlovih izdelkov pa je kupcem vseskozi na voljo tudi avtomat z okusno kavo Lidl TO GO, ki ima certifikat Fairtrade.

In še zanimivost

Na zemljišču, kjer stoji nova trgovina, so pri zemeljskih delih odkrili dve letalski bombi iz druge svetovne vojne. Deaktivacija 250 in 500 kilogramov težkih eksplozivnih teles je bila uspešno izvedena, pri tem pa so morali preventivno evakuirati območje v radiju 600 metrov.

 

Kontakt za medije

Korporativno komuniciranje Lidl Slovenija
pr@lidl.si
0807060

Kategorije


Deli

Več
Additional reports