ZNANI SO SUPER FINALISTI NATEČAJA MLADI VINAR SLOVENIJE 2020

22.12.2020 12:00:00 | Komenda

Ljubljana, 21. december 2020 – Danes sta partnerja natečaja Mladi vinar Slovenije Vinski univerzum in Lidl Slovenija predstavila tri super finaliste, ki so se v posameznih kategorijah prijavljenih vin - rdeča, bela in peneča - odrezali najbolje. Na natečaj se je letos kljub epidemiji prijavilo kar 36 vinarjev iz skoraj vseh slovenskih vinorodnih pokrajin. Najboljši mladi vinar bo tokrat izbran tudi s pomočjo glasu ljudstva. Zmagovalna kapljica bo predvidoma konec februarja umeščena na police vseh Lidlovih  poslovalnic v Sloveniji.

Strokovna ocenjevalna komisija je skupaj ocenila 55 vzorcev vina. V kategoriji penečih vin so ocenjevali osem vzorcev, 30 prijavljenih vin je bilo belih in 16 rdečih vin. V finale se je uvrstilo devet vin, po tri iz vsake kategorije. Med njimi pa je za najboljše tri komisija izbrala Sauvignon Simona Senekoviča, rdeči cuvee Don izpod rok Andreja Erzetiča in penino Pinela, že lanskega finalista Klemna Čehovina. 

V letošnjem natečaju so sicer prevladovala sortna vina. »Presenetilo je tudi večje število vzorcev v primerjavi z lanskim letom,  vina pa so bila zelo dodelana, bolj sadna, sveža ali zrela. Večinoma so imela intenzivnejšo večplastno aromo, ki je bila  kompleksnejša in harmonična. Med super finalisti bo borba še zelo tesna, saj že ocene strokovne komisije nakazuje izredno izenačeno kakovost med najvišje vrednotenimi vzorci v posameznih kategorijah«, je povedala predsednica strokovne ocenjevalne komisije, prof. dr. Tatjana Košmerl.

Prvič bo o zmagovalcu odločal tudi glas ljudstva
Danes se začenja tudi glasovanje ljudstva,  pa smo ga zaradi ukrepov za zajezitev epidemije nekoliko prilagodili. K oddaji glasu smo tako povabili člane vinskega kluba Zgodbe o vinu. Dvanajst vinskih navdušencev, ki so jih izbrali v uredništvu Ovinu.si, bo vzorce vina prejelo na dom. Ocenjevanje bo potekalo od vse do 31. decembra 2020, glas ljudstva pa bo predstavljal 20 odstotkov končne ocene.

Absolutni zmagovalec natečaja Mladi vinar Slovenije 2020 bo znan sredi januarja, razkrili pa ga bomo na posebnem dogodku.  Lidl Slovenija bo zmagovalno vino umestil na svoje police predvidoma konec februarja.

O natečaju Mladi vinar Slovenije

Natečaj Mladi vinar Slovenije, ki vsako leto išče najbolj obetavnega mladega vinarja, je že dobro znan predvsem med mladimi ljubitelji vin in mladimi vinarji. Namen natečaja je mladim slovenskim vinarjem do starosti 35 let ponuditi priložnost, da svoje samostojno pridelano vino predstavijo strokovni komisiji, obiskovalcem vinskih festivalov in ne nazadnje celotni Sloveniji kot del Lidlove vinske ponudbe.

 

Vse podrobnosti o natečaju najdete na spletni strani www.mladivinar.si.

Kontakt za medije

Korporativno komuniciranje Lidl Slovenija
pr@lidl.si
0807060

Kategorije


Deli

Additional reports