LIDLOVI KUPCI BODO LETOŠNJE PRAZNIKE POLEPŠALI JUNAKOM 3. NADSTROPJA

Donacija Deluxe

20.11.2020 12:00:00 | Komenda

Lidl Slovenija že osmo leto zapored svojim kupcem ponuja praznično linijo izdelkov Deluxe z dobrodelno noto. Del sredstev od prodaje prazničnih specialitet bodo tudi letos namenili ustvarjanju boljšega sveta za otroke, ki potrebujejo pomoč. Tokrat bo donacijo Deluxe prejelo društvo Junaki 3. nadstropja za ureditev sobe zaupanja na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani, ki bo služila pogovorom med starši in zdravniki. Praznični izdelki Deluxe so že na prodaji v vseh trgovinah Lidla Slovenije.

V božično-novoletnem času Lidlovi kupci z nakupom premium izdelkov Deluxe tradicionalno zbirajo sredstva za dober namen. Od leta 2013 so z donacijami Deluxe pomagali otrokom na Pediatrični kliniki v Ljubljani in v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu – Soča: »Premium izdelki iz linije Deluxe ne bogatijo le prazničnih miz naših kupcev, ampak tudi življenje tistim, ki jim skupaj pomagamo. Z donacijo Deluxe vsako leto poskušamo na obraze staršev in otrok, ki se soočajo z zdravstvenimi težavami, narisati nasmehe. Letos bomo sredstva že tretjič namenili Pediatrični kliniki v Ljubljani, prejšnja leta pa smo z njimi pomagali tudi najmlajšim v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu – Soča,« je o donaciji povedala Tina Cipot, vodja službe za korporativno komuniciranje Lidl Slovenije.

V naslednjih letih si v Lidlu želijo, da bi donacija Deluxe zaokrožila po različnih zdravstvenih in rehabilitacijskih ustanovah po Sloveniji, kjer se zdravijo najmlajši.

O donaciji, ki bo izvedena v naslednjem letu, so posneli tudi video, ki si ga lahko ogledate tukaj: https://youtu.be/0ifFRg8G_Co

Vsi pogovori niso enaki

Letos bo Lidl Slovenija del sredstev od prodaje izbranih izdelkov namenil ureditvi sobe zaupanja na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani. Na oddelku, kjer se zdravijo najmlajši bolniki z rakom, zaenkrat še ne razpolagajo z namenskim prostorom, ki bi omogočal mnogokrat nepredstavljivo težke pogovore staršev z zdravnikom. »Naš oddelek je žal pogosto precej zaseden. To pomeni, da se nam večkrat zgodi, da ne najdemo primernega prostora za pogovor s starši o načrtu zdravljenja njihovega otroka. Ti pogovori, še posebej s starši zelo bolnih otrok, so lahko izjemno težki. Nemogoče jih je opraviti mimogrede na hodniku ali ob bolniški postelji, kjer so prisotni drugi bolniki. Zato je bistveno, da jim omogočimo prostor zaupanja, tišine in intime, kjer se imajo priložnost soočiti z novicami in razmisliti, kaj je za otroka najboljše v dani situaciji,« je dejal dr. Marko Kavčič, zdravnik na oddelku za otroško hematologijo in onkologijo Pediatrične klinike v Ljubljani.

Kot je povedala predsednica društva Junaki 3. nadstropja, Urška Kolenc, je soba zaupanja nekaj, kar so starši do sedaj na Pediatrični kliniki pogrešali. »Lidlu Slovenija smo močno hvaležni za donacijo, saj je takšna soba izjemnega pomena tako za starše kot za male junake. Prepričana sem, da bomo ustvarili prostor, ki bo močno prispeval k boljšemu počutju vseh na oddelku.«

Mamica junakinje Mije, Katarina Dalla Valle, pravi, da sobo zaupanja starši potrebujejo zato, »da se lahko tam na samem zjočemo, zberemo in razmislimo, kako bomo stopili v ta drug svet, od koder ni več povratka. In tudi za to, da lahko tam, ko so novice dobre, skačemo do stropa, se veselimo in od sreče potočimo solze.«

Izdelki Deluxe ustvarjajo boljši svet

Lidl Slovenija je v preteklosti že sodeloval s Pediatrični kliniko v Ljubljani ter donacijo Deluxe namenil nakupu defribrilatorja za novorojenčke in genetskega analizatorja za hitrejše diagnosticiranje levkemije. Zadnjih nekaj let pa je sodeloval z URI-Soča ter z različnimi donacijami pripomogel k večji kakovosti programov rehabilitacije in hitrejšemu okrevanju otrok ter mladostnikov z gibalnimi oviranostmi ali poškodbami.

Police trgovin Lidla po vsej Sloveniji že vabijo kupce z letošnjimi premium specialitetami Deluxe, kot so izbrani siri, salame, morske dobrote, sveže testenine in bogat nabor sladic.

 

Kontakt za medije

Korporativno komuniciranje Lidl Slovenija
pr@lidl.si
0807060

Additional reports